
بلاگ / اخبار سینمایی
عباس کیارستمی خیلی ریسک میکرد
نویسنده گپ فیلم
21 ماه پیش
لوکا بیگاتزی فیلمبردار ایتالیایی که سابقه همکاری با عباس کیارستمی در فیلم «کپی برابر اصل» را دارد، در کارگاه تخصصی فیلمبرداری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره همکاری با کارگردان فقید ایرانی و تاثیر تکنولوژی دیجیتال بر فیلمبرداری توضیح داد.
او در بخشی از این کارگاه در پاسخ به پرسشی درباره همکاری اش با عباس کیارستمی کارگردان فقید ایرانی در فیلم «کپی برابر اصل» گفت: «وقتی از سوی کیارستمی دعوت به کار شدم، واقعا ترسیدم! زیرا او برای من یکی از پر احساسترین فیلمسازانی بود که میشناختم و کارم از این نظر سخت بود. به دلیل این که سخت با یکدیگر انگلیسی صحبت میکردیم روزهای اول همکاری سخت گذشت. میدیدم که او میزانسنهای پیچیدهای دارد و وسواس زیادی به کارمیبرد.»
زود فهمیدم از کیارستمی چیزی نمیدانم
بیگاتزی ادامه داد: «ابتدا فکر میکردم نگاه مستندگونه داشته باشد اما بعدها فهمیدم در واقع از او چیزی نمیدانم. بعد از چند روز به من گفت:«فهمیدم چرا حرف هم را نمیفهمیم، مشکلمان زبان انگلیسی نیست بلکه این است که تو از چپ به راست مینویسی و من از راست به چپ!» و این نظرش درست بود و در جای گذاری دوربین مساله ایجاد میکرد، اما به مرور به تفاهم رسیدیم و او را بسیار قبول داشتم.»
اینفیلمبردار همچنین خاطرنشان کرد: «عباس کیارستمی کارهای عجیبی میکرد و با وجود این که فیلمش در دهکدههای مختلفی ساخته میشد، اما داستان یک روز را تعریف میکرد. به دلیل تفاوت دیوارهای سنگی و سیمانی یک روز عکسی از یک دیوار سنگی گرفت و در ابعاد بزرگ چاپ کرد و به دیوارهای روستای بعدی چسباند. اگرچه این کار ریسک داشت، اما نتیجهاش خوب بود. عباس بسیار ریسک میکرد، هر شب به سالن تدوین میرفت و سوال گروه تولید همیشه این بود که آیا فردا صبح دوباره باید صحنه را تکرار کنیم؟! به طور کلی همکاری با او تجربه فوقالعادهای بود.»
این سینماگر ایتالیایی درباره امکانات و ظرفیتهای سینمای دیجیتال عنوان کرد: «دیجیتال ما را به امکانی که تاکنون نداشتهایم، میرساند. در حال حاضر به راحتی با نور طبیعی در سیستم دیجیتال فیلمبرداری میکنیم، در حالی که قبلا نمیتوانستیم این کار را انجام دهیم. این اتفاق نه تنها از نظر اقتصادی به صرفه است، بلکه حواس تماشاگر را هم پرت نمیکند، همچنین به سرعت عمل فیلمبردار در کارش کمک میکند. مزیت دیگر دیجیتال، چاپ آن است.»
تجربه همکاری با پائولو سورنتینو
بیگاتزی درباره تجربه همکاری با پائولو سورنتینو اظهار کرد: «در کار کردن با سورنتینو آنچه بیش از هر چیز مشهود است اینکه سرعت عمل او بسیار جالب است. اخیرا با چهار دوربین به طور همزمان در آثار او فیلمبرداری میکنیم و این باعث میشود هیچ نوری در صحنه قرار ندهم زیرا دوربینی قبلا در آنجا کاشته شده است. با این وجود نور باید برای همه بازیگران به خوبی جاگذاری شود، به همین دلیل ابتدا یک لوکیشن را نورپردازی و بعد با کارگردان درباره جایگاه بازیگران صحبت میکنم. من و کارگردان به خواستههای هم احترام میگذاریم و پیشنهادات یکدیگر را میپذیریم. برای بازیگران نیز جالب است که همزمان میتوانند در کادر باشند، زیرا کار با چند دوربین ضبط میشود.»
منبع: آی سینما